Élelmiszerbiztonsági rendszerek HACCP GLOBALGAP
Az élelmiszerbiztonsági rendszerek HACCP, GLOBALGAP nem csak a fogyasztónak nyújtanak élelmiszer-minőségi garanciát, hanem az élelmiszer előállító “jó termelési gyakorlatát” is igazolják.
A jogszabályok megkövetelik, hogy az élelmiszer előállítással és forgalmazással foglalkozó vállalkozó HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert dolgozzon ki és működtessen. A többi élelmiszerbiztonsági rendszer (GLOBALGAP, ISO 22001, BRC, IFS) alkalmazása önkéntes, azonban egyes áruházláncok és kereskedők megkövetelik azok meglétét és tanúsítását.
Miért érdemes élelmiszerbiztosági rendszereket HACCP, GLOBALGAP kialakítani és működtetni?
Az élelmiszerbiztonsági rendszerek hozzájárulnak
- az állandó és megbízható termékminőséghez,
- a vállalkozás működésének biztonságához, a “jó gyártási-termelési gyakorlat” igazolásához,
- a fogyasztói bizalomhoz, valamint
- az élelmiszer előállító, forgalmazó piacképességéhez.
Mikor foglalkozz vele? Ha megléte
- hozzájárul a vállalkozásod üzleti sikeréhez,
- feltétele lesz az önálló piacra jutásodnak (megkövetelik).
Az igazi eredmény nem a rendszer, vagy a tanúsítvány megléte (kifüggesztése a falra) lesz, hanem az, hogy általa sikeres élelmiszeres vállalkozó vagy.
A tanácsadási gyakorlatunkban
-
HACCP rendszer,
-
ISO 22001 Élelmiszerbiztonság Irányítási Rendszer (EBIR),
-
GLOBALGAP/EUREPGAP, valamint a
-
BRCés IFS rendszerek kidolgozását és bevezetését végezzük.
Nem kell rögtön költséges megoldásokba, rendszer-kialakításokba fogni. Mielőtt bármit lépnél, beszéljünk róla. Először is azt, hogy érdemes-e belefognod, és ha igen, akkor hogyan és mikor?
Írj néhány sort, elküldök egy kérdőívet, amit ha visszaküldesz, ingyenesen kiértékelek, és felveszem Veled a kapcsolatot, telefonon, vagy Skype-on.
Ez nem kerül semmibe, és nem kötelez semmire.
Ne késlekedj, mert az idő ellened dolgozik!
Skype: jozsef.polgar2